Over Care for Cancer

Wat moet ik doen? Waar kan ik terecht? Hoe omschrijf ik waar ik last van heb? Wie begrijpt mij nu echt? Care for cancer helpt u keuzes te maken. Wij trekken met u op en zijn uw gesprekspartner en coach tijdens het ziekteproces en daarna.

 Lees meer...
Vergoedingen

Met uitzondering van DSW zorgverzekeraar (waaronder ook Stad Holland), vergoeden alle zorgverzekeraars de consulten van Care for cancer vanuit de basisverzekering. Met ingang van 1 januari 2016 is er wel een aantal wijzigingen. De voorwaarden kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Klik hier voor een toelichting op de afspraken voor 2016.

Nieuws

Werk als onderdeel van herstel bij kanker: nieuwe inzichten

Werk kan een belangrijk onderdeel van herstel zijn. Werkgevers weten echter niet altijd wat ze moeten doen als een medewerker getroffen wordt door kanker. Gelukkig is er veel kennis en hulp beschikbaar, zo bleek tijdens het congres Werkgeverschap bij kanker, op 10 oktober jl. Ook de politiek toont zich actief betrokken. Minister Asscher tijdens het congres: ‘Als het gaat om kanker en werk is nog een wereld te winnen. Met onderzoek en beleid wil ik hierbij graag helpen.' 

18-11-2016 | Lees meer...

Care academy gelanceerd op oncologiedagen 2016!

Met trots hebben wij op het jaarlijks congres voor oncologieverpleegkundigen in Ede op 15 én 16 november, onze Care academy gelanceerd. In de Care academy wordt de focus gelegd op de kwaliteiten van de oncologieverpleegkundige als coach. Voor 2017 zullen de thema's Angst en Sexualiteit in workshops worden uitgediept door de aan ons verbonden consulenten Arrien van Prooijen en Ivonne Oomen. De workshops zijn geaccrediteerd door de V&VN. Onder de bezoekers van het congres verloten wij een workshop naar keuze!

Meer informatie op www.care-academy.nl

16-11-2016 | Lees meer...

'Pluk de dag' Evenement in Alexander Monro Ziekenhuis was een succes!

Pluk de dag-PINK in het Alexander Monro Ziekenhuis op zaterdag 17 september jl. was een groot succes! De ruim 150 bezoekers raakten door het gevarieerde programma geïnspireerd en kregen concrete handvatten in de workshops en bij de organisaties aanwezig op de infoplaza. We hebben veel (ex)patiënten en hun naasten gesproken; zij vertelden meer inzicht te hebben gekregen in de gevolgen van kanker. Velen voelden zich gerustgesteld ...

22-09-2016 | Lees meer...

Aanmelden

Gebruik maken van de diensten van Care for cancer? Meld u aan:

Voor vergoeding van de consulten is een handtekening van uw behandelend specialist of huisarts nodig. Binnen één werkdag nemen we contact met u op.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij Care for cancer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Bekijk alle nieuwsbrieven

Cliënt in beeld

In het kader van ons 10-jarig bestaan dit jaar verzamelen we verhalen van cliënten en consulenten over de begeleiding zoals wij deze aanbieden. De intensiteit in de contacten is vaak enorm en doet veel met cliënt én consulent.

Gea de Nijs wilde haar ervaringen heel graag delen en ontving journalist Paula Bakhuis thuis. 

Klik hier om het verhaal van Gea de Nijs en haar consulent Harma Koelewijn te lezen.